Levendige oogst

Wed, Jan 31, 24

In het opzetten van korte, regeneratieve voedselketens stoppen we niet bij onze eigen productie. Daarom zoeken wij andere voedselproducenten die samen met ons en boeren aan de slag gaan. 

Door de ingrediënten voor onze producten direct te sourcen van boeren die aan toekomstgerichte landbouw doen, veranderen we samen het voedselsysteem. We committeren ons om de boer een eerlijke prijs te betalen waarvan regeneratieve landbouw mogelijk is. Daarmee kunnen de inkomsten van de boer omhoog en creëren we een voedselsysteem binnen de grenzen van de Nederlandse natuur.

Het doel is om tot langdurige samenwerkingen te komen. Weg van de opportunistische keteninteracties die nu normaal zijn. Zo creëren we samen lokale ketens waar ketenspelers elkaar kennen en de consument weet en waardeert waar ingrediënten vandaan komen.

Concreet zoeken we makers die:

- Kruiden, bonen, fruit of andere gewassen van Nederlandse bodem kunnen gebruiken

- Hun ingrediënten uit korte, eerlijke en duurzame ketens willen sourcen

- Zich willen committeren op product/prijs/volume voor de oogst van komend seizoen

- De intentie hebben om met elkaar dit nieuwe voedselnetwerk vorm te geven 

Volgende week, woensdag 31 januari organiseren we een lunchsessie met meer informatie. Mee lunchen? Of meer weten? Contact margot@rozebunker.nl TOEKOMSTMAKEN: Een programma bij Voedselstation waarin we laten zien wat er mogelijk is in het creëren van een nieuw voedselsysteem. We tonen dat het kan omdat we geloven dat doen de snelste weg naar verandering is. We brengen burgers, boeren, telers en ondernemers samen en maken de verbinding met voedselproductie bij Voedselstation. Zo maken we samen de fabriek zonder baas. Meld je aan
Levendige oogst