Invasie alert

Fri, Jun 14, 24

14:00-17:00

 

Je hebt er vast wel eens over gehoord: Japanse Duizendknoop, de invasieve exoot die andere planten verdringt en zelfs door beton en funderingen heen groeit. Als echte fruitslagers willen we een probleem aanpakken en optimaal gebruik maken van de heerlijke smaken die dit probleem te bieden heeft. Tijdens deze workshop leert Leanne Wijnsma je hoe je deze plant kan omtoveren tot een heerlijke siroop.

We ontvangen je aan de Parallelweg West 18 in Culemborg bij Hameau. Daar beginnen we de dag met een glas frisdrank als oplossing en nemen we je meteen mee op het eerste avontuur. Naar het Voedselstation, de productiekeuken van de fruitslagers, en naar Cul Sec, hun testkeuken. Je ontdekt waar oplossingen bedacht, bevraagd en uiteindelijk gemaakt worden.

Vervolgens ga je aan de slag en leert Leanne hoe je zelf een heerlijke siroop kan maken van deze invasieve exoot. Na de workshop ga je naar huis met Japanse Duizendknoop siroop, je eigen frisdrank als oplossing! Kom met ons leren, maken en de smaken uit het landschap ontdekken.

 

TOEKOMSTMAKEN: Een programma bij Voedselstation waarin we laten zien wat er mogelijk is in het creëren van een nieuw voedselsysteem. We tonen dat het kan omdat we geloven dat doen de snelste weg naar verandering is. We brengen burgers, boeren, telers en ondernemers samen en maken de verbinding met voedselproductie bij Voedselstation. Zo maken we samen de fabriek zonder baas. 

Meld je aan
Invasie alert