Foerageren

Sat, Jun 08, 24

14:00-17:00

 

Fruitslagers leerden foerageren van hun voorouders. Jij kan leren foerageren van Roos van Kroos! In de nieuwste siroop van Roze Bunker vind je de mooiste kruiden, gewoon uit ons lokale landschap. Tijdens de verre tochten naar de koloniën werd ooit tonic ontdekt, maar na veel experimenteren bleek voor de fruitslagers de perfecte combinatie van kruiden en bomen voor onze neus te groeien. Overal ligt smaak verborgen. Herken jij de planten van deze florale, medicinale en kruidige tonic ook in het wild? Roos en de fruitslagers nemen jou graag mee op een wildpluk avontuur van bodem tot glas. En als je die lange wildpluktocht hebt afgelegd, smaakt een wilde Gin Tonic nét wat lekkerder. Proef de kracht van de natuur in de buurtschap van de fruitslagers, Hameau.

We ontvangen je aan de Parallelweg West 18 in Culemborg bij Hameau. Daar beginnen we de dag met een glas frisdrank als oplossing en nemen we je meteen mee op het eerste avontuur. Naar het Voedselstation, de productiekeuken van de fruitslagers, en naar Cul Sec, hun testkeuken. Je ontdekt waar oplossingen bedacht, bevraagd en uiteindelijk gemaakt worden.

Vervolgens neemt Roos je mee op een wildpluk avontuur. Als wildpluk expert kan zij alles vertellen over de planten en bomen die bij Hameau en daaromheen te vinden zijn. En uiteraard: de planten en bomen uit de Foraged Tonic! We gaan samen plukken en proeven. Wat jij plukt, komt uiteindelijk samen met de Foraged Tonic in een wilde cocktail of mocktail waar je meteen van mag genieten. Je eigen aperitief als oplossing! Kom foerageren met de fruitslagers en ontdek de smaken uit ons lokale landschap.

 

TOEKOMSTMAKEN: Een programma bij Voedselstation waarin we laten zien wat er mogelijk is in het creëren van een nieuw voedselsysteem. We tonen dat het kan omdat we geloven dat doen de snelste weg naar verandering is. We brengen burgers, boeren, telers en ondernemers samen en maken de verbinding met voedselproductie bij Voedselstation. Zo maken we samen de fabriek zonder baas. 

Sign In
Foerageren